Återförsäljare Chia de Gracia

chia de graciaSmå men effektiva – 100% naturliga chiafrön är låga i stärkelse och socker samt högt i Omega fettsyror och fibrer.

Chiafrön urvinns från en växt från myntasläktet Salvia Hispanica-plantan. De sydamerikanska indianstammarna använde dem för att öka styrka och uthållighet. Nu är denna superfood från naturen också tillgänglig för hästar!

Chia ger naturligt välbefi nnande och är lämplig som ett komplement till alla hästars dagliga kost. Chiafrön innehåller endast lite socker och stärkelse, men stora mängder omega-fettsyror och kostfi ber; en kombination som bidrar till matsmältningssystems hälsa och lämpar sig för hästar som har anlag för fång, laminitis. Den höga halten kostfi ber stöder en optimal tarmfunktion – chia kan användas för att driva ut sand från tarmarna. Chia innehåller mycket essentiella aminosyror och mineraler, vitaminer (A, B1, B2, B3, E) och massor av högkvalitativa proteiner. Chia bildar lätt ett gel och en hinna på tarmen som gör att kolhydrat tas upp långsammare, normaliserar blodsockernivån och främjar tarmens hälsa. Om tarmen och matsmältningsapparaten är i skick, kan näringsämnen tas upp eff ektivare av kroppen, vilket förbättrar djurets fysiska och mentala hälsa. Chia stöder hästens normala ämnesomsättning och hjälper hästen att hålla vikten, samtidigt som dess absorptionsegenskaper säkerställer en perfekt vätske- och elektrolytbalans. Chia innehåller stora mängder omega-fettsyror, som är bra för hästens hud och bidrar till att den hålls i gott skick. Omega-fettsyrorna bidrar också till starka hovar, glänsande och frisk päls, normal ledfunktion och frisk bindvävnad. Chia innehåller också mängder av antioxidanter och magnesium, som kan medverka till att lugna stresskänsliga hästar och hålla stoet friskt under brunsten. Chia är idealisk för dräktiga ston och är också lämplig för hundar.

Titta närmre på deras sortiment här eller kontakta oss för mer information och prislista.